In conflict met je medewerker? Maak gebruik van mediation

Mediation kan een welkome uitkomst bieden op het moment dat er een conflict gaande is. Is er bijvoorbeeld iets voorgevallen met een medewerker en komen jullie er samen niet meer uit? Dan is een zeer geschikte optie om een mediator in te schakelen.  

Conflicten 

Bij sommige conflicten loopt de spanning dermate hoog op, dat er geen zinvol gesprek meer met elkaar mogelijk is. In deze gevallen is er als het ware een impasse ontstaan. Contact over en weer levert niks meer op en het dreigt soms zelfs op een juridische richting af te stevenen. Uiteraard zijn hier allerlei kosten mediator aan verbonden, iets waar beide partijen eigenlijk niet op zitten te wachten. In zo’n geval is het misschien slimmer om aan de hand van een tussenpersoon toch met elkaar in gesprek te komen.  

Gesprekken 

Een mediator gaat te werk in het belang van beide partijen. Het doel van een mediator is dan ook om tot een oplossing te komen waar beide partijen tevreden mee zijn. Dit is namelijk de enige manier om het ontstane conflict op een permanente manier op te lossen.  

Tijdens de gesprekken tussen beide partijen onder begeleiding van de mediator mag dan ook alle informatie op tafel komen. Een mediation wordt namelijk uitgevoerd in vertrouwen. Alle informatie die tijdens een mediation wordt besproken, wordt dan ook nooit buiten deze kring bekend. Daar zorgt de mediator Bergen op zoom voor. Dit bevordert het gesprek en resulteert over het algemeen in een positievere en productievere uitkomst. Iets waar zowel het bedrijf als ook de medewerker mee kunnen leven.