Nieuw werk?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor een baas (of werkgever) gewerkt heb. Ik ben al enkele jaren bezig als zelfstandig ondernemer, ik richt mij op fotografie. Alhoewel de zaken perfect gaan, mis is toch soms wat connectie met andere mensen. Natuurlijk is er tijdens de opdrachten wel contact met andere mensen, maar dat is toch niet hetzelfde als met bijvoorbeeld collega. Dat mis is gewoon soms wel wat.

Er heeft zich een kans aangeboden

kansMijn vrienden zijn uiteraard op de hoogte van mijn ‘probleem’ als je het al zo zou kunnen noemen. Het is toch leuk als vrienden een oogje voor je in het zeil houden voor wat betreft opdrachten. Voor mij lijkt het namelijk niet echt een goed idee om mijn gehele bedrijf op te doeken. De verdiensten zijn goed en ik beleef er ook daadwerkelijk plezier aan, ik mis alleen het contact een beetje omdat je voornamelijk zelf aan de slag bent zonder collega’s.

Nu werkt een collega van mij bij een redelijk groot industrieel bedrijf waar ze bijvoorbeeld vogel gearbox en andere merken reviseren. Ze zijn daar op zoek naar iemand die soms mee wil gaan naar projecten om professionele foto’s te maken op locatie. Best wel leuk natuurlijk. De fotograaf zou dan meegaan met een team collega’s. Iets wat wel overeenkomt met waar ik naar op zoek ben. Het leuke is dat het ook een doorlopende opdracht is.

Zover is het nog niet

Alhoewel deze opdracht mij echt enorm leuk lijkt, is het momenteel nog niet zover. Die vriend van mij werkt daar, maar dat wil natuurlijk nog niet automatisch zeggen dat ik de opdracht binnen heb. Ik ga eens rondkijken bij het bedrijf voor een introductie met de eigenaar en mensen die er verantwoordelijk voor zijn.