Steeds vaker kiest men voor WordPress voor een nieuwe website

wordpress websiteVoor een nieuwe website kan je verschillende systemen gebruiken die je al direct een platform geven waar je op verder kunt bouwen. Het voordeel hiervan is dat je niet een website van de grond af op hoeft te bouwen. Met een dergelijk systeem is al sprake van een basis website die je kunt vullen met content en verder vorm kunt geven met een mooi design.

Een goed voorbeeld is WordPress. Steeds vaker kiest men voor dit systeem voor een nieuw webdesign bij je bedrijf. Dit is niet verrassend als je begrijpt met welke voordelen het WordPress CMS biedt om het maken van een nieuwe website makkelijker te maken.

Gratis open source CMS

Misschien wel het grootste voordeel van WordPress is dat het een gratis CMS is. CMS staat voor Content Management Systeem. WordPress is een open source systeem en dit betekent dat de broncode voor iedereen beschikbaar is. Dit zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen kunnen meewerken aan de ontwikkeling van het platform. WordPress ontwikkelt zich hierdoor in een recordtempo. Een ander voordeel van een gratis open source systeem is dat je enkel een webdesigner hoeft in te huren voor het lichtelijk aanpassen van WordPress.

WordPress themes

Voor WordPress zijn ook duizenden themes beschikbaar. Dit is een ontwerp van de website die je op een simpele manier kunt uploaden. Hierdoor krijgt de website direct een nieuw design en hoef je enkel de kleuren en teksten aan te passen. WordPressthemes zijn er zowel gratis als betaald. Voor een exclusief design zal je zeer waarschijnlijk wat geld moeten betalen. De kosten zijn echter zeer beperkt als je dit vergelijkt met wat je een webdesigner moet betalen voor het vormgeven van een website.

Plugins voor functionaliteiten

wordpress pluginsOp een website wil je verschillende functionaliteiten hebben. Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier die mensen in kunnen vullen wanneer ze je een vraag willen stellen. Het bericht dat op het formulier wordt ingevuld moet vervolgens automatisch in je mailbox verschijnen. Of misschien wil je mensen de mogelijkheid geven om berichten van je website eenvoudig op social media te delen. Deze functionaliteiten zijn met WordPress op een makkelijke manier te verwezenlijken met het gebruik van plugins.