Webdesign, misschien wel het belangrijkste voor de eerste indruk

 Als ondernemer wil je natuurlijk een goede eerste indruk achterlaten op je potentiele klanten. Dat maakt natuurlijk geen verschil of je nu een loodgietersbedrijf hebt of dat je actief bent in de zakelijke dienstverlening. De eerste indruk maak je tegenwoordig over het algemeen online. Je kunt offerte voor website opvragen. 

Mensen zoeken bijvoorbeeld via Google naar jouw diensten en komen dan als eerste in aanraking met je website. Deze website moet er gewoon netjes uitzien. Het ontwerp van een website wordt ook wel het webdesign genoemd. Tegenwoordig is het gewoon van heel groot belang dat je een mooie website hebt. Het kan je een hoop klanten opleveren. 

Website laten maken 

Alhoewel je natuurlijk zelf aan de slag kunt gaan om een mooie nieuwe website te maken, is het over het algemeen een beter idee om dit uit te besteden aan professionals. Ze kunnen het website gewoon helemaal in orde maken en zorgen dat de site goed converteert.  

Meestal zal er aan de klant gevraagd worden om bijvoorbeeld 3 websites door te sturen en er dan bij te vermelden wat je aanspreekt aan de website. De designer kan vervolgens aan de slag met een eerste opzet met deze voorbeelden als leidraad. Na het eerste opzet is er meestal een ronde om wat kritiek en feedback te geven en kunnen er nog aanpassingen worden doorgevoerd.  

Ook is het belangrijk om meteen na te denken over de teksten. Een Nijmegen webdesign zal dit over het algemeen niet zelf doen, ze werken dan bijvoorbeeld samen met een copywriter of tekstschrijver. Maar je kunt het natuurlijk ook helemaal zelf verzorgen. Terwijl de webdesigner bezig is met het bouwen van je website, kun je al gaan nadenken over de teksten. Een boek lezen over copywriting is daarbij overigens wel aan te raden.